З батьківською спільнотою громади обговорено важливі аспекти подальшої організації освітнього процесу

30 Листопада 2022, 9:29

29 листопада відбулася чергова зустріч заступника міського голови Наталії Борис, начальника управління освіти і науки Тетяни Ващук з головами батьківських комітетів закладів освіти громади.

На обговорення були винесені питання щодо організації новорічно-різдвяних свят, забезпечення харчуванням дітей та учнів, структури навчального року, зокрема тривалості зимових канікул. Також обговорили особливості роботи «Пунктів незламності» на базі закладів загальної середньої освіти.

За результатами опитування, яке було проведено напередодні, переважна більшість батьків висловилися проти проведення загальноміських новорічних заходів, зокрема і встановлення центральної новорічної ялинки (83%). Натомість в групах закладів дошкільної освіти та класах закладів загальної середньої освіти доречним буде проведення таких свят для малечі, щоб створити позитивну атмосферу, підтримати емоційний стан, знизити рівень тривожності.

Тетяна Ващук поінформувала батьків про те, що в зв’язку зі щоденним відключенням електроенергії у певних мікрорайонах міста, харчування і в ІІ семестрі буде здійснюватися буфетною продукцією. Також зазначила про збільшення вартості харчування в закладах дошкільної освіти, у зв’язку зі стрімким збільшенням цін на продукти харчування.  Загалом, це питання знаходиться на постійному контролі та здійснюються систематичні перевірки.

У зв’язку з обмеженим газопостачанням, віяловими відключеннями електроенергії, рекомендовано зробити зимові канікули подовженими – тривалістю 4 тижні, а додаткові 2 тижні відпрацювати у червні 2023 року. Голови батьківських комітетів закладів освіти погодилися з такою пропозицією.

Наталія Борис поінформувала про роботу «Пунктів незламності». Наголосила, що свою роботу вони розпочинають лише, якщо буде відключення електроенергії більше, ніж на 1 добу та припиниться освітній процес безпосередньо у закладах освіти. Тоді всі охочі в разі потреби можуть прийти до цих пунктів, зарядити гаджети, випити гарячого напою та зігрітися.

В ході обговорення, батьки активно вносили свої пропозиції, задавали питання, на які отримували вичерпні відповіді. Наступна зустріч запланована в лютому 2023 року.

Можна вимкнути світло в наших домівках, закладах та установах, але не згасити світла знань  і доброти у наших душах.

Все буде Україна!

Управління освіти і науки міської ради

Чат-бот Гаряча лінія