Звягель – під Покровом Пресвятої Богородиці

12 Жовтня 2023, 16:31

 

Сьогодні, 12 жовтня, у Звягельській громаді урочисто відкрито Образ Покрови Пресвятої Богородиці.

Історія зберігає багато свідчень того, як вищою волею Пресвята Богородиця боронила Україну, її народ, козацьке військо, надавала сил у боротьбі з ворогом. Вона стала своєрідним символом споконвічного прагнення українців до встановлення злагоди та миру. Сьогодні, коли наша країна переживає непрості часи, особливо важливо мати у серці віру, а відкриття в українських містах образів Святих – сприятиме цьому.

Образ Покрови Пресвятої Богородиці у Звягелі встановлено за зверненням представників релігійних організацій, підтримки благодійників та за ініціативи Звягельського міського голови Миколи Боровця.

Скульптором став Віталій Рожик з міста Коростишева. Він є заслуженим художником України, знаним меценатом та закоханим у свою справу митцем.

Скульптура виготовлена з суцільної глиби граніту вагою близько 3 тонн. Висота Образу сягає 2,70 метра і знаходиться на постаменті. Робота на виготовленням постаті тривала понад 2 місяці. Всі роботи з виготовлення, встановлення та благоустрою виконані виключно за благодійні кошти.

У спільній молитві відбулося освячення Образу Покрови Пресвятої Богородиці, яке провели представники духовенства на чолі з Єпископом Житомирським та Овруцьким Паїсієм Православної Церкви України.

Очільник громади Микола Боровець висловив переконання, що це місце стане особливим, місцем сили та надії, адже Мати Божа – покровителька кожного з нас. Покров Пресвятої Богородиці відтепер стане духовним щитом, що зміцнюватиме всіх звягелян у вірі, підтримуватиме, коли похитнеться рішучість, допомагатиме у прийнятті правильних рішень. Побажав аби Благодать Богородиці незримо розповсюджувалася на кожного християнина, даруючи вірянам особливе відчуття захищеності.

Подяки міського голови було вручено:

– за виготовлення образу Покрови Пресвятої Богородиці для Звягельської громади – українському скульптору Віталію Рожику;

– за внесок у благоустрій Звягельської громади та допомогу у встановленні Образу Покрови – Людмилі Тодорович та колективу КП «Звягельтепло»; Мар’яні Семенюк, начальниці відділу містобудування та архітектури управління містобудування, архітектури та земельних відносин Звягельської міської ради; Андрію Мартинюку та колективу КП «Звягельсервіс»; Анатолію Долнеру, керівнику приватного підприємства «БК Доломіт»; Дмитру Рудницькому, засновнику ТОВ “Укр-Дор-Сервіс”; Віталію Табалюку, керівнику ТОВ «Новоград-Волинські шляхи».

Кожного разу, звертаючись до Богородиці, схиляючись перед її Образом, звягеляни об’єднуватимуться у спільній молитві про захист наших воїнів, про переможний мир в Україні. Тож нехай Образ Покрови, що сьогодні встановлений у нашій громаді, стане надійним захистом для кожного дому та кожної родини, подарує умиротворення і благодать!

Пресвята Богородице, молись за нас і допомагай нам.

 

Чат-бот Гаряча лінія