Міський голова Микола Боровець привітав з перемогами пара-атлетів зі Звягеля, які здивували світ на Чемпіонаті Європи

27 Травня 2024, 16:46

На минулому тижні міський голова Микола Боровець зустрівся з переможцями та призерами Чемпіонату Європи з пара-армрестлінгу, який проходив 2-12 травня 2024 у Словацькій Республіці, м. Братислава. У змаганнях взяли участь понад 1000 учасників з 29 країн. Україну представляли 62 пара-атлети, 19 з них – з Житомирщини. Дев’ять спортсменів відправилися на чемпіонат Європи за державний бюджет, а десять – за кошти місцевих територіальних громад, спонсорів та за власні кошти. Звягельська міська рада, управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту підтримали команду й профінансували участь місцевих спортсменів у Чемпіонаті Європи на суму 170 тис. гривень.

Учасники показали високу технічну та тактичну підготовку, порадували гарною і видовищною боротьбою, проявили надзвичайний запал та жагу до перемоги!
Українські спортсмени вибороли загалом 82 високі нагороди, серед яких 33 золоті, 32 срібні та 17 бронзових. Спортсмени Житомирщини здобули 29 медалей чемпіонату. 11 з них наші спортсмени привезли до Звягеля.
Під час зустрічі міський голова висловив свою підтримку спортсменам та визнав їхній великий внесок у розвиток інваспорту в нашому місті. Підкреслив, що громада пишається своїми спортсменами, які не лише прославляють Звягель далеко за його межами, за межами області та України, але й є натхненням для інших людей.
Попри всі перешкоди та труднощі вони працюють над собою, наполегливо тренуються та досягають високих результатів. Їх мужність і воля до перемоги є незаперечними, а самодисципліна і самовдосконалення слугують прикладом для кожного з нас.
За високий рівень підготовки, спортивну майстерність, незламність духу, надзвичайний запал, жагу до перемоги Подяки міського голови та солодкий подарунок отримали:
🏆 Олександр Пінчук, тренер-викладач Житомирської Дитячо-юнацької спортивної школи інвалідів (армспорт, пауерліфтинг), голова спортивно-оздоровчого клубу “Фенікс” для людей з особливостями здоров’я, заслужений Майстер Спорту України. З 2022 року захищає нашу країну у лавах ЗСУ. Займається пара-армрестлінгом з 2010 року. Пара-атлет 11 разів був чемпіоном України, в 2015 році став абсолютним чемпіоном України. На міжнародній арені – дворазовий срібний чемпіон світу, дворазовий бронзовий чемпіон світу. У 2024 році на чемпіонаті Європи зайняв І місце з пара-армрестлінгу на праву руку та ІІ місце на ліву руку. Тренери: Данюк Г.Д., Захарчук В.Д.;
🏆 Світлана Дроздюк, тренер-викладач ДЮСШ осіб з інвалідністю, заслужений Майстер Спорту України. Пара-атлетка у спорті із 2011 року, 13 разів була чемпіонкою України. На міжнародній арені – дворазова чемпіонка Європи, чемпіонка світу. Із 2017 року входить до штатної збірної України з пара-амрестлінгу. На чемпіонаті Європи у 2024 році виборола І місце на праву руку та ІІ місце на ліву руку. Тренери: Данюк Г.Д., Пінчук О.М.;
🏆 Олеся Бессальнова, заслужений Майстер Спорту України. Пара-атлетка у спорті з 2012 року, є десятиразовою чемпіонкою України. На міжнародній арені – дворазова чемпіонка Європи та срібний призер на ліву руку, триразова абсолютна чемпіонка світу. Із 2018 року входить до штатної збірної України з пара-амрестлінгу.
На чемпіонаті Європи 2024 року здобула два золота та стала абсолютною чемпіонкою Європи. Тренери: Данюк Г.Д., Пінчук О.М.;
🏆 Олексій Глуханюк, майстер спорту України. Спортсмен займається пара-армрестлінгом з 2019 року, є багаторазовим чемпіоном України. На міжнародній арені – дворазовий чемпіон Європи, чемпіон та срібний призер чемпіонатів світу.
У 2024 році виборов І місце на Чемпіонаті Європи з пара-армрестлінгу на ліву руку. Тренер Сарницький В.О.;
🏆 Кручко Володимир, майстер спорту України. Займається пара-армрестлінгом з 2014 року, багаторазовий чемпіон України, срібний та бронзовий призер чемпіонату Європи. У 2024 році на чемпіонаті Європи здобув ІІ місце у змаганнях на ліву руку та ІІІ місце на праву руку. Тренер Сарницький В.О.;
🏆 Олена Котюк, майстер спорту України. Займається пара-армрестлінгом з 2014 року, багаторазова чемпіонка та призерка чемпіонатів України, Європи та учасниця чемпіонатів Світу. У 2024 році на Чемпіонаті Європи з пара-армрестлінгу виборола ІІ місце у змаганнях на ліву руку та ІІІ місце на праву руку. Тренер Сарницький В.О.;
🏆 Олександр Савін, паралімпійський спортсмен, займається спортом з 2017 року, шестиразовий чемпіон України. У 2024 році на чемпіонаті Європи виборов ІІІ місце на праву руку. Тренери: Данюк Г.Д., Пінчук О.М.;
🏆 Ілля Косянчук, кандидат у майстри спорту України. Займається пара-армрестлінгом з 2021 року, багаторазовий призер чемпіонатів області, бронзовий призер чемпіонату України та срібний призер чемпіонату Європи, дворазовий чемпіон Європи. У 2024 році виборов ІІ місце на Чемпіонаті Європи з пара-армрестлінгу на ліву руку. Тренер Сарницький В.О.
Також за вагомий особистий внесок у розвиток спорту Звягельської міської територіальної громади, спорту України, професійну підготовку вихованців до змагань міжнародного рівня, здобуті перемоги вихованців на Чемпіонаті Європи з пара-армрестлінгу 2024 за високий рівень підготовки, спортивну майстерність, незламність духу, надзвичайний запал, жагу до перемоги відзначили:
🏆 Геннадія Данюка, старшого тренера збірної Житомирської області з пара-армрестлінгу, тренера з пара-армрестлінгу Молодіжного оздоровчого клубу «Фенікс» для людей з особливостями здоров’я;
🏆 Володимира Сарницького, тренера-викладача відділення пара-армрестлінгу Дитячо-юнацької спортивної школи ім. В.П. Єрмакова;
🏆 Віктора Захарчука, тренера Житомирської області з пара-армрестлінгу.
Наразі спортсмени готуються до чемпіонату Світу, який відбудеться у Молдові у серпні 2024 року.
Після завершення зустрічі з міським головою працівники Краєзнавчого музею провели для спортсменів цікаву та змістовну екскурсію.

Звягельська громада повна гордості за своїх спортсменів, які своїми досягненнями доводять, що немає непереборних перешкод для досягнення успіху. Щиро бажаємо пара-атлетам подальших успіхів на спортивному шляху та перемог у майбутніх змаганнях.

Чат-бот Гаряча лінія