Відкриття виставки «Янголи неба» у Краєзнавчому музеї: Пам’ять про героїв

28 Серпня 2024, 16:00

У Краєзнавчому музеї відбулося урочисте відкриття виставки «Янголи неба», присвяченої Дню пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої країни. Ця виставка стала важливим заходом, що об’єднує громаду вшануванням пам’яті тих, хто віддав своє життя за наше майбутнє.

 

На початку заходу присутні вшанували пам’ять загиблих героїв хвилиною мовчання. Цей момент скорботи став символом нашої вдячності та поваги до тих, хто боронив нашу землю.

 

Міський голова Микола Боровець звернувся до рідних та близьких загиблих, подякувавши їм за їхню мужність та терпіння. Він також підкреслив важливість вшанування пам’яті кожного героя, адже це – наш обов’язок перед ними та майбутніми поколіннями.

 

Основою виставки стали портрети та особисті речі наших земляків, які загинули на фронті. Кожен експонат несе в собі частинку історії, нагадуючи про безмежну відвагу та самопожертву українських воїнів.

Особливим моментом заходу стало читання зворушливого авторського вірша «Багряне поле» юною поетесою Веронікою Хистовою. Її слова торкнулися сердець присутніх, відобразивши глибокі емоції, які переживають родини загиблих.

 

Сьогодні ми живемо в часи великих випробувань, коли війна приносить тривогу, сум і біль. Проте разом з нашими захисниками ми наближаємо перемогу. Ситуація залишається складною: збройна агресія Росії продовжує забирати життя наших героїв і руйнувати міста та села. Але ми повинні пам’ятати, що наші нескорені воїни борються за наше право на свободу.

 

Кожного дня ми маємо бути вдячними тим, хто ризикує своїм життям заради нашого спокою. Вони – наша гордість, взірець мужності та самопожертви. Не втрачайте віри у нашу перемогу! Разом ми здолаємо всі труднощі і відбудуємо нашу країну.

Чат-бот Гаряча лінія