Мережа класів та груп закладів освіти і пункт прокату технічних та інших засобів реабілітації: відбулося чергове засідання виконавчого комітету

11 Вересня 2024, 14:27

11 вересня відбулося чергове 102 засідання виконавчого комітету міської ради  восьмого скликання.

Перед початком засідання всі присутні долучилися до загальнонаціональної хвилини мовчання в пам’ять про всіх загиблих внаслідок російської військової агресії, яка щоденно відбувається по всій Україні о 9:00.

Першочергово виконавчий комітет затвердив мережу та кількісні показники закладів загальної середньої, дошкільної, позашкільної освіти Звягельської міської територіальної громади на 2024-2025 навчальний  рік. Детально про освітній процес у 2024-2025 н.р. у закладах освіти громади поінформувала  начальник управління освіти і науки міської ради Тетяна Ващук.

Відповідно до рішення, у закладах загальної середньої освіти функціонує 288 класів, з них 49 класів з інклюзивним навчанням.  Загальна кількість здобувачів освіти ЗЗСО – 6938, з них 82 дитини перебувають на інклюзивному навчанні.

В закладах дошкільної освіти здобувають освіту 1680 дітей у 77 групах, з них 19 груп з інклюзивним навчанням, де навчаються 62 дитини.

На базі закладів  позашкільної  освіти  Звягельської  МТГ діють 53 гуртки (115 груп), у яких займаються 2217 вихованців.

Зокрема в КЗ «Центр позашкільної освіти» діють наступні напрями:

– науково-технічний;

– еколого-натуралістичний;

– туристсько-краєзнавчий;

– військово-патріотичний;

– художньо-естетичний;

– соціально-реабілітаційний;

– гуманітарний;

– оздоровчий;

– дослідницько-експериментальний.

В дитячо-юнацькому клубі фізичної підготовки функціонує спортивний напрям, у тому  числі (за видами спорту):

– шашки;

– футбол;

– тхеквондо;

– легка  атлетика;

– волейбол;

– пауерліфтинг;

– армрестлінг;

– кульова стрільба;

– бадмінтон.

Наразі до гуртків закладів  позашкільної  освіти продовжується набір.

Крім того затвердили Положення про пункт прокату технічних та інших засобів реабілітації при територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Звягельської міської ради.

Як розповіла директорка територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Ольга Гудзь, пункт прокату створюється на базі відділення денного перебування центру з метою надання громадянам послуг з прокату технічних та інших засобів реабілітації. Послуга надаватиметься на безоплатній основі.

Для того, щоб отримати в прокат засоби пересування та реабілітації потрібно надати наступний пакет документів:

  • заяву про забезпечення засобом реабілітації;
  • копію паспорта;
  • копію ідентифікаційного коду;
  • довідку медичну установи про необхідність забезпечення засобами реабілітації (інвалідним візком, підпорою для ходьби, кріслом – судном, милицями, палицею з підлокітником, ціпком, сидінням на унітаз, сидінням для ванни);
  • довідку про реєстрацію за місцем проживання;
  • заключення комісії з обстеження та визначення можливостей облаштування елементами безперешкодного доступу (безбар’єрності) в багатоквартирних житлових будинках, відповідно до рішення № 1214 від 24.07.2024 (за відсутності довідки медичної установи про визначення засобу реабілітації).

Засіб реабілітації видається на три місяці. У разі потреби, термін може бути продовжений при наявності довідки медичної установи про продовження лікування і необхідності забезпечення засобами реабілітації.

Також прийняли низку рішень щодо захисту житлових і майнових прав та законних інтересів дітей, надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, надання допомоги різним категоріям жителів громади (в тому числі й постраждалим від наслідків російської військової агресії), розглянули питання фонду житла, призначеного для тимчасового проживання внутрішньо-переміщених осіб, оренди майна комунальної власності, про квартирні питання та передачу деревини.

З прийнятими рішеннями у встановлений чинним законодавством термін можна буде ознайомитися на порталі документів офіційного сайту міської ради https://portal.nvrada.gov.ua/

Пряма трансляція 102 засідання виконавчого комітету міської ради за посиланням https://youtu.be/MqrijzJ4-9M

Чат-бот Гаряча лінія