Відбулося засідання конкурсної комісії з визначення програм (проєктів, заходів) у сфері реалізації молодіжної політики

18 Вересня 2024, 17:15

Відбулося засідання конкурсної комісії з визначення програм (проєктів, заходів) у сфері реалізації молодіжної політики та підтримки творчої, ініціативної, обдарованої молоді, розроблених молодіжними громадськими організаціями, для виконання (реалізації), яких у 2024 році надається підтримка за рахунок бюджетних коштів. У цьому році рішенням сесії на реалізацію даних проєктів виділено 100 тисяч гривень. Граничний обсяг фінансування однієї програми (проєкту, заходу) становить 50 тисяч гривень, відповідно комісія із п’яти поданих заявок на конкурс обирала два переможця.

Учасниками проєкту можуть бути інститути громадянського суспільства (громадські організації), які мають досвід діяльності у сфері молодіжної політики та зареєстровані не пізніше ніж за шість місяців до оголошення конкурсу.

При поданні заявок на конкурс команди повинні були врахувати пріоритетні завдання молодіжної проєктів, а саме:

  • організація та проведення молодіжних заходів в умовах воєнного стану;
  • підтримки творчої, ініціативної, обдарованої молоді;
  • заходи щодо формування дбайливого ставлення молоді до навколишнього середовища;
  • популяризація постаті Лесі Українки та збереження культурних цінностей серед молоді.
  • заходи у сфері національно-патріотичного виховання дітей та молоді.

У 2024 році на конкурс були подані такі проєкти:

  1. “Військово-патріотичний вишкіл для молоді “Доброволець” імені Героя Сергія Костюченка” – Громадської організації “Новоград-Волинський міськрайонний осередок всеукраїнського Братства ОУН-УПА імені генерала Романа Шухевича (Тараса Чупринки)”;
  2. “Музика лунає – молоді таланти розвиває” – Громадської організації “МОЛОДІЖНА ФУНДАЦІЯ ЄВРОПЕЙСЬКИХ ІНІЦІАТИВ”;
  3. Мистецький проєкт “Літературний дебют Звягельщини” – Громадської організації “Фундація Широкопояс”;
  4. Захід у сфері національно-патріотичного виховання дітей та молоді до Дня Збройних сил України «МИ – СИЛЬНІ, МИ – ЗДОРОВІ, МИ – МОЛОДІ ПАТРІОТИ УКРАЇНИ!» – Громадської організації “Спортивний клуб “Молодість””;
  5. Проєкт “Шкільна парламентська асамблея” – Громадської організації “Мережа навчальних закладів міста Новоград-Волинського”.

 

За рішенням конкурсної комісії переможцями було визначено Проєкт “Шкільна парламентська асамблея” Громадської організації “Мережа навчальних закладів міста Новоград-Волинського” та “Військово-патріотичний вишкіл для молоді “Доброволець” імені Героя Сергія Костюченка” Громадської організації “Новоград-Волинський міськрайонний осередок всеукраїнського Братства ОУН-УПА імені генерала Романа Шухевича (Тараса Чупринки)”.

Наголошуємо, що проєкти мають бути реалізовані до кінця 2024 бюджетного року.

Приємно відзначити, що з кожним роком кількість громадських організацій, які мають бажання реалізовувати цікаві проєкти у сфері молодіжної політики зростає. А міська рада підтримує найкращі ініціативи і сприяє їх реалізації.

 

Управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту

Чат-бот Гаряча лінія