Активна молодь – ключ до розвитку громади

20 Вересня 2024, 8:39

19 вересня у Філіалі бібліопростору «Пазл» в селі Великий Молодьків на базі Моложіжного простору «Молодь Діє» відбувся інтерактивний навчальний захід «Civiclab & UChange: активна молодь – ключ до розвитку громади».

Захід був проведений у форматі інтерактивної реаліті-гри із використанням інноваційних методик Ради Європи CivicLab та UChange під супроводом головного тренера-методолога, голови ГО «Форум розвитку громадянського суспільства», члена координаційної ради Ініціатива «Партнерство» Відкритий Уряд» Олексія Коваленка, тренерок ГО «Форум розвитку громадянського суспільства» Юлії Хрутьба та Інги Малько в рамках реалізації проєкту «Відкрите врядування та права людини на місцевому рівні в Україні».

Під час заходу був проведений інтерактивний моделюючий тренінг «Громада – це ми!», де кожен учасник мав можливість стати головою громади, депутатом, директором школи, поліцейським. Школярі мали можливість повного занурення у реальний світ шкільного і міського життя та на власних проєктах у форматі «навчання через дію» моделювали свої ідеї.

Молодь вчилась в демократичний спосіб заявляти та вирішувати власні проблеми, напряму впливати на рішення школи та міської влади, конструктивно вирішувати питання реалізації ідей, що пов’язані із відновленням та розвитком шкільної спільноти під час війни та в повоєнний період.

Організатор управління культури і туризму, Звягельська бібліотека.

 

Чат-бот Гаряча лінія