«Звягель НЕЗЛАМНИЙ»: Спорт і єдність на підтримку ветеранів та захисників України

28 Вересня 2024, 19:25

Сьогодні, 28 вересня, у Звягельській громаді відбувся спортивний івент «Звягель НЕЗЛАМНИЙ», приурочений до Дня Захисників та Захисниць України.

Захід, що пройшов на території Звягельського замку, зібрав ветеранів війни, військовослужбовців, їхні родини та всіх охочих долучитися до спортивних активностей.

Мета заходу: сприяння розвитку ветеранського спорту у нашій громаді, що є важливим елементом соціальної адаптації наших захисників, презентація доступних видів спорту та вивчення думки щодо важливості розвитку окремих видів спорту, потреб та створення умов для активної участі ветеранів у спортивному житті.

Подяками Звягельської громади були відзначені ветерани війни та військовослужбовці: Михайло Ольшевський, Олег Ступак, Володимир Щурук, Денис Тимощук, Роман Мочурад, Генадій Данюк, Петро Каленюк, Олександр Пінчук, Сергій Слободянін, Володимир Гусєв, Олександр Курдя, Валерій Постіженко.

З вітальним словом до присутніх звернулася секретар міської ради Оксана Гвозденко, яка подякувала ветеранам та воїнам, а також закликала всіх активно брати участь у спортивних активностях, адже це сприяє не лише фізичному розвитку, а й моральній підтримці тих, хто відстоює мир і незалежність України.

У рамках програми учасники мали змогу випробувати себе на численних спортивно-ігрових локаціях: параармрестлінг, важка атлетика, кіокушин-кай карате, греко-римська боротьба, футбол, баскетбол, волейбол, бокс, кікбоксинг, а також шахи. Для глядачів були організовані показові виступи, майстер-класи з фланкування, військові навики орієнтування та маскування, тактична медицина, керування дроном, метання ножів і сокир в мішень.

Захід став не лише можливістю продемонструвати фізичну силу та витривалість, а й майданчиком для спілкування та обміну досвідом. Ветерани, які вже пройшли шлях реабілітації, ділилися своїми історіями, надихаючи інших на нові звершення.

Для учасників також були підготовлені заохочувальні призи: абонементи до спортзалів, квитки на культурні заходи, брендована сувенірна продукція та солодощі.

Організатори заходу: Звягельська міська рада, Управління соціального захисту населення, відділ по роботі з ветеранами, управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту, управління культури та туризму, жінки-депутатки Звягельської міської ради, Дитячо-юнацька спортивна школа імені Володимира Єрмакова.

Захід відбувся в рамках Соціально-психологічного проєкту для сімей військовослужбовців «Незламна надія», що реалізується громадською організацію «Звягельська міська організація жінок» за підтримки Українського Жіночого Фонду.

Організатори щиро дякують всім хто долучився до заходу, адже підтримка та розвиток ветеранської політики надзвичайно важлива в громаді.

В рамках заходу продовжується опитування, яке покликане розвинути спорт ветеранів та вивчити думку щодо їх потреб. Долучайтеся, ваша думка важлива: https://forms.gle/fGz5CV6j9oehanTB8

«Звягель НЕЗЛАМНИЙ» — це більше, ніж спорт. Це крок до єднання громади та підтримки тих, хто відстоює мир і незалежність України.

Чат-бот Гаряча лінія