Подорож у часі: родини загиблих Захисників і Захисниць України відвідали музей архітектури та побуту в Пирогові

8 Жовтня 2024, 10:30
05 жовтня 2024 року 50 членів сімей загиблих Захисників і Захисниць України Звягельської міської територіальної громади відвідали Національний музей архітектури та побуту, що розташований на південній околиці Києва, поблизу місцевості Пирогів.

Здійснили захоплюючу подорож в історичне минуле нашої країни в рамках програми “Соціальний захист вразливих категорій населення на 2022-2026 роки”, організованої Звягельським міським центром соціальних служб. На власні очі побачили, як жили українці у 16-20 століттях, і відчули дух того часу.

Під час прогулянки затишними вуличками українського села ознайомилися з перлинами народної архітектури: традиційними садибами, водяними млинами, церквами та селянськими хатами. У кожному дворі – маленькі садочки та городи, де працівники музею вирощують овочі й квіти, створюючи справжній колорит сільського життя минулих століть.

Екскурсоводи розповіли про ремесла та побут різних етнографічних груп, їхні звичаї та обряди, даючи можливість глибше зрозуміти багатство української культури. Усі учасники подорожі залишилися з незабутніми враженнями та позитивними емоціями.

Звягельський міський центр соціальних служб

Чат-бот Гаряча лінія