Про власні кордони та емоції підлітків

16 Жовтня 2024, 17:58
У філіалі “Бібліопростір “ПАЗЛ” с. Великий Молодьків на базі молодіжного простору “Молодь ДіЄ” відбулися психологічні тренінги для учнів 7-9х класів “Моє ментальне здоров’я”.
Діти навчилися визначати свої емоції та розуміти, як вони впливають на їх поведінку. Разом з учасниками досліджували як встановлювати особисті кордони та поважати кордони інших. Під час тренінгу дізналися, як важливо говорити про свої почуття, плани, мрії… Наші учасники тепер краще розуміють себе та інших, що сприяє покращенню ментального здоров’я, що в свою чергу сприяє гармонійному розвитку середовища.
“Ментальне здоров’я – це проявлятися! Саме це ми і робили на тренінгу з підлітками – вчилися проявлятися. Проявлятися через емоції та відчуття, через власні бажання та дії. І важливість самовираження для дітей важко переоцінити. Воно сприяє розвитку їхньої уяви та індивідуальності, допомагає знайти свій голос і впевненість.” – тренер-психолог Оксана Круківська.
Вміння виражати себе допомагає дітям краще спілкуватися та взаємодіяти з іншими. Це досить важливо для ментального здоров’я, адже через самовираження діти вчаться розуміти та керувати своїми емоціями. Як сказав Антуан де Сент-Екзюпері: “Єдина справжня розкіш — це розкіш людського спілкування.”
Заходи реалізовуються в рамках проєкту Ради Європи “Активна громада – сталість розвитку сільських територій”.

Чат-бот Гаряча лінія