Житомирщина працює над цілями сталого розвитку за програмою ООН

14 Червня 2019, 16:12

У місті Житомирі 13 червня 2019 року відбувся семінар «Укріплення партнерства з бізнесом для досягнення цілей ООН в області сталого розвитку», в якому взяли участь секретар міської ради Василь Остапчук та головний спеціаліст відділу підтримки муніципальних ініціатив і інвестицій, підприємницької діяльності, економічного аналізу та планування міської ради Ірина Потопальська.

На Житомирщині активно працюють над досягненням цілей сталого розвитку за програмою ООН. Зокрема, найбільше уваги – переходу до раціональних моделей споживання і виробництва. Це досагається за рахунок використання сонячної енергії, яка за минулі декілька років почала активно використовуватися в області.

Нині Житомирщина реалізує 8 потужних проектів, серед яких – сонячні електростанції, енергетика біомаси. На цьому наголосив в.о. директора департаменту агропромислового розвитку та економічної політики ОДА Віктор Градівський під час офіційного відкриття семінару «Укріплення партнерства з бізнесом для досягнення цілей ООН в області сталого розвитку».

«Для нас сьогоднішній семінар – дуже важливий захід. Ми впроваджуємо на теренах області 17 цілей ООН. Особлива увага 12-й цілі – переходу до раціональних моделей споживання і виробництва та безпосереднього переходу від лінійного до циклічного виробництва. У Житомирській області це питання дуже актуальне. Вже реалізуємо 8 проектів, серед яких сонячні електростанції, енергетика біомаси», – зазначив Віктор Градівський.

Протягом двох днів – 13-14 червня – у Житомирі проводять українсько-литовський семінар. Такі заходи в Україні проводять вже третій рік. Цього року подібні семінари вже були у Києві та Херсоні, а 13-14 червня – у Житомирі. 

«Сподіваюсь на продуктивну розмову, яка дасть поштовх до нових проектів та напрацювань для реалізації успішної економічної політики на Житомирщині», – зазначив перший віце-президент Української ради промисловців та підприємців Сергій Прохоров. 

Варто зазначити, що на Житомирщині наразі працює 285 сонячних електростанцій.

Джерело:http://oda.zt.gov.ua/news/zhytomyrshhyna-pratsyuye-nad-tsilyamy-stalogo-rozvytku-za-programoyu-oon/

 

Чат-бот Гаряча лінія