Урочисте відкриття Міжнародного свята літератури і мистецтв «Лесині джерела»

29 Липня 2019, 17:07

Місто Новоград-Волинський свято береже пам’ять про видатну поетесу-землячку Ларису Петрівну Косач, відому всьому світу як Леся Українка. Щороку на маленькій батьківщині видатної письменниці проходить Міжнародне свято літератури і мистецтв «Лесині джерела».

Відтак, 26 липня 2019 року, на площі Лесі Українки відбулось урочисте відкриття свята. На заходи прибули зарубіжні делегації з Грузії, Польщі та Білорусії, а також з міста Гадяча Полтавської області – батьківщини Олени Пчілки, матері Лесі Українки, та дружніх міст України, які з Новоградом-Волинським поріднили «Лесині джерела».

Розпочались урочистості із прологу «Лісова казка» у виконанні ансамблю естрадного танцю «Шакті» (керівник – Ольга Захарова). Саму ж церемонію відкрили Гімн України та Гімн міста у виконанні народного камерного хору вчителів Школи мистецтв (керівник – Леся Адамович), під час якого молодь підняла на флагштоки прапори України, Новограда-Волинського та прапор свята.

Затим представники громади, почесні гості, шанувальники та керівництво міста поклали квіти до пам’ятника Лесі Українки. До учасників Міжнародного свята літератури і мистецтв «Лесині джерела» з вітальним словом звернувся міський голова Віктор Весельський: «Вшановуючи пам’ять видатної землячки, у 1987 році було започатковане свято «Лесині джерела», яке у 1994 році набуло статусу міжнародного. Відтак, щороку наприкінці липня наше місто збирає друзів, гостей, талановитих людей з усіх куточків України та зарубіжжя, які приїздять щоб вклонитися землі, що народила геніальну поетесу. У ці дні кожен з нас відчуває себе частиною великої родини. Це свято об’єднує усіх, кому дорогий Новоград-Волинський».

Продовжились урочистості виступом Діани Георгієвої з піснею «Мій Новоград» та флешмобом «Україна – це ми!» у виконанні зразкового хореографічного ансамблю «Пролісок» (керівник – Світлана Світельська-Дірко).

Режисером урочистого відкриття свята виступила Ірина Панасюк, а ведучою – Світлана Смолковська.

Вітаємо всіх із Міжнародним святом літератури і мистецтв «Лесині джерела»! Нехай життєдайна сила Поліського краю та народної творчості торкнеться кожної душі, а у кожному домі панують мир і злагода. Гарного всім настрою та приємних вражень від свята!

 

Чат-бот Гаряча лінія