Літературно-музичний вечір за циклом поезій Лесі Українки «Сім струн»

29 Липня 2019, 17:08

У рамках відзначення Міжнародного свята літератури і мистецтв «Лесині джерела», 26 липня 2019 року у міському Палаці культури імені Лесі Українки пройшов літературно-музичний вечір за циклом поезій Лесі Українки «Сім струн».

На початку заходу до присутніх звернулась директор музею родини Косачів Людмила Гамма: «Нам приємно, що до нас з’їхалися поважні гості, які щиро шанують Новоград-Волинський, шанують свято «Лесині джерела». Це гості з Грузії, Польщі, Білорусії, кандидат філологічних наук, літературознавець Лариса Мірошниченко, завідувач науково-дослідного відділу по вивченню життя і творчості Лесі Українки Музею видатних діячів української культури Ірина Щукіна, друзі з міста Гадяч Полтавської області».

Від імені гостей виступила керівник делегації Гадяцької районної державної адміністрації, начальник відділу культури та туризму Лариса Труш: «Ми надзвичайно щасливі і горді тим, що саме 25 травня цього року на нашому обласному літературно-мистецькому святі «Дивоцвіт Лесиного гаю» побувала почесна делегація з Новограда-Волинського на чолі з начальником відділу культури і туризму міської ради Ларисою Заєць. І сьогодні нам дуже приємно, що ми можемо долучитися до великої радісної події, яка відбувається на батьківщині Лесі Українки. Нехай ніколи не обірветься та «невидима ниточка», яка поєднала місто Гадяч та місто Новоград-Волинський».

Затим глядачам було представлено висвітлення багатобарвного творчого світу Лесі Українки, її філософія життя та безмежна глибина поетичної душі. У програмі вечора лунали уривки творів Лесі Українки поєднані з її поезією та піснями у виконанні учнів та викладачів школи мистецтв, творчих колективів та місцевих аматорів народної творчості.

 

Чат-бот Гаряча лінія