Встановлено весняно-літню заборону на вилов риби та інших водних біоресурсів

28 Березня 2019, 17:52

Нерест – особливий та надзвичайно важливий період у житті мешканців водойм, коли відбувається їх розмноження. З метою охорони, збереження та створення сприятливих умов для природного відтворення водних біоресурсів з 01 квітня 2019 року встановлюється весняно-літня нерестова заборона.

Управлінням Державного агентства рибного господарства у Житомирській області видано Наказ від 15.03.2019 року № 15-у«Про встановлення весняно-літньої заборони на лов риби, інших водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах Житомирської області у 2019 році». 

Відповідно до наказу забороняється вилов водних біоресурсів у такі строки:
– на річках та їх притоках: з 01 квітня по 20 травня;
– на водосховищах та ставках: з 01 квітня по 10 червня;
– у новостворених водних об’єктах, а також у придатковій системі річок та інших водних об’єктів: з 01 квітня по 30 червня.
Також забороняється всякий лов раків у водоймах, що підконтрольні Управлінню Державного агентства рибного господарства у Житомирській області з 01 квітня до 20 червня та з 15 липня до 05 вересня, під час виношування ікри, личинок, а також першої і другої линьок.

Забороняється проведення змагань з рибальства та підводного полювання у період-весняно-літньої нерестової заборони.

Крім того, в терміни, вказані вище, забороняється пересування будь-яких плавзасобів, що належать фізичним та юридичним особам, за винятком суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах області. Крім цього, забороняється в нерестовий період на акваторії водосховищ і річках проводити гідромеханізовані, днопоглиблювальні, вибухові та інші роботи, добування будівельних матеріалів (піску, гравію, ін.).

Забороняється суб’єктам господарювання всіх форм власності, в тому числі, суб’єктам енергетики, різкі коливання рівня води у рибогосподарських водних об’єктах. Рівень води у рибогосподарських водних об’єктах має бути достатнім для забезпечення природного відтворення та життєдіяльності гідробіонтів.

На період весняно-літньої заборони дозволяється любительський і спортивний лов риби з берега в межах населених пунктів, розташованих на берегах водойм і річок та за межами місць нересту однією поплавковою або донною вудками з одним гачком і спінінгом.

Місцями нересту вважати мілководні, зарослі вищою водною рослинністю або закорчовані ділянки водойм, стариці, заплави та заливні луки, прибережну рослинність водних об’єктів.

Порушення правил рибальства під час нерестової заборони карається як накладенням штрафів, так і притягненням до адміністративної відповідальності.

Відділ інформації та зв’язків
з громадськістю міської ради

 

Чат-бот Гаряча лінія