На засіданні виконавчого комітету міської ради

11 Червня 2021, 9:01

Про основні завдання щодо підготовки галузей господарського комплексу Новоград-Волинської міської територіальної громади до роботи в осінньо-зимовий період 2021 – 2022 років йшлося на засіданні виконавчого комітету міської ради, що відбулося 9 червня під головуванням міського голови Миколи Боровця.

Передбачено здійснення комплексу заходів комунальними підприємствами, а також установами та організаціями усіх галузей соціально-культурної сфери. Зокрема, як доповів начальник управління житлово-комунального господарства та екології міської ради Василь Осадчук, планується заміна теплових мереж та їх аварійних ділянок, ремонтні роботи обладнання котелень, підготовка снігоочисної спецтехніки та інвентаря, технічно-профілактичне обслуговування внутрішньо-будинкових мереж, заходи з енергозбереження, повірка лічильників, підготовка водопровідних та каналізаційних мереж, перевірка димоходів та вентиляційних каналів. Затверджено склад комісій з питань перевірки стану готовності теплового господарства та галузей господарського комплексу до роботи в опалювальний період 2021 – 2022 років.

Очільник громади Микола Боровець наголосив, що важливо врахувати прорахунки минулої зими, зокрема, недостатність ресурсно-матеріального забезпечення комунальних підприємств, які обслуговують дороги громади; завчасно заключити договори на залучення додаткової снігоочисної техніки, закупити пісчано-сольову суміш тощо.

Під час засідання виконавчого комітету директор КП «Новоград-Волинськтеплокомуненерго» Людмила Тодорович зазначила, що підприємством виконуються заходи в рамках підготовки до нового опалювального сезону. Їх завершення заплановане до 1 жовтня поточного року. Найбільший виклик для підприємства – це невизначеність на рівні держави питання щодо ціни на газ.

Газопостачальні компанії підвищили ціни на блакитне паливо, до того ж відокремлено оплату за його транспортування та розподіл. Ціна на газ для населення зросла у 1,5 рази, що спричинить необхідність перегляду тарифів на теплопостачання. Разом з тим, від теплопостачальних підприємств вимагають передоплати за газ, а порушення передбачено значні штрафні санкції. Йшлося про те, що задекларовані меморандумом на рівні держави компенсації за різницю в тарифах попереднього опалювального сезону до цього часу державою не компенсовано.

Управлінню соціального захисту населення міської ради доручено провести інформаційну кампанію щодо можливості отримання субсидій і пільг для населення. Зазначалося, що внесені на державному рівні зміни в порядок їх призначення ймовірно зменшать кількість отримувачів субсидій.

Членами виконавчого комітету також розглянуто та прийнято відповідні рішення про оренду майна комунальної власності, про оголошення аукціону та містобудівну діяльність. Також схвалено ряд рішень щодо захисту прав та законних інтересів дітей.

Затверджено списки дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки для забезпечення їх путівками на оздоровлення та відпочинок відповідно до чинного законодавства.

З рішеннями виконавчого комітету міської ради після їх оприлюднення у визначений чинним законодавством термін можна ознайомитися на офіційному сайті міської ради https://info.nvrada.gov.ua/…/rishennya-vikonavchogo… .

Онлайн трансляція дев’ятого засідання виконавчого комітету міської ради за посиланням https://youtu.be/T198KZs0ob8 .

 

Чат-бот Гаряча лінія