Засідання комісії з питань захисту прав дитини

24 Вересня 2021, 15:47

24.09.2021 року у великому залі будинку рад відбулось чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини. До повноважень Комісії входить забезпечення реалізації прав дитини на життя, охорону здоров’я, освіту, соціальний захист та всебічний розвиток.

Одним із питань порядку денного засідання було питання про позбавлення батька батьківських прав стосовно двох малолітніх дітей. Питання виносилось на засідання уже втретє, оскільки на попередні засідання батько дітей не з’являвся. Так як і цього разу батько дітей проігнорував засідання, то комісією одноголосно було прийнято рішення щодо підготовки висновку органу опіки та піклування про доцільність позбавлення його батьківських прав стосовно двох малолітніх дітей.

Ще одне питання, яке розглянуто на засіданні – це питання про ситуацію, що склалась у сім’ї в якій виховується троє малолітніх дітей. Суть справи у наступному. До служби у справах дітей надійшла інформація щодо вчинення фізичного насильства до малолітньої дитини. Перевірка даної інформації підтвердила даний факт. Матір дитини було заслухано на засіданні комісії, їй роз’яснено про належного виконання батьківських обов’язків та попереджено про відповідальність за вчинення будь-якого насильства стосовно дитини. Потерпілу дитину взято на облік служби у справах дітей як таку, що зазнала фізичного насильства, а цю сім’ю, де є ще двоє дітей, міським центром соціальних служб взято під соціальний супровід.

Також було переглянуто та затверджено індивідуальні плани соціального захисту дітей, які опинились у складних життєвих обставинах, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Служба у справах дітей

 

Чат-бот Гаряча лінія