Засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

13 Червня 2019, 16:19

13 червня 2019 року у конференц-залі Будинку рад під головуванням заступника міського голови Анатолія Легенчука відбулось засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

В ході засідання заступник голови комісії з питань ТЕБ та НС, заступник міського голови Анатолій Легенчук озвучив інформацію про стан ліквідації наслідків ситуації, яка виникла  16-17 травня 2019 року через значні опади, сильний вітер та великий град в селі Майстрова Воля Новоград-Волинської міської об’єднаної територіальної громади. Нагадаємо, що в результаті буревію, на окремих будинках у селі Майстрова Воля, розкрито покрівлю, повалені господарські прибудови, пошкоджений шифер, повалені дерева, розбиті шибки на вікнах, повалені лінії електропередач та пошкоджені газові мережі.

В оперативному порядку була створена комісія міської ради, яка вранці 17 травня виїхала у село Майстрову Волю, де комісійно було обстежено всі господарські двори, які потерпіли від стихії, складено відповідні акти обстежень.

До ліквідації наслідків стихійного лиха були задіяні 3 бригади по відновленню ліній електропередач, одна аварійна бригада Новоград-Волинського РЕМ та дві ремонтні бригади (одна з яких з Пулинського району), завдяки чому енергопостачання та електрозв’язок було відновлено до вечора 17 травня. Аварійно-ремонтною бригадою Новоград-Волинського відділення ПАТ «Житомиргаз» проведено ремонтні роботи та відновлено газопостачання.

До Новоград-Волинської міської ради надійшли звернення від жителів села Майстрова Воля щодо надання матеріальної допомоги для проведення відновлювальних робіт. Комісія з надання разової грошової допомоги громадянам департаменту праці та соціального захисту населення міської ради розглянула ці звернення і рішенням виконавчого комітету міської ради їм надано матеріальну допомогу на проведення відновлювальних робіт на житлових будинках громадян та господарських будівель в розмірі від 1 500 до 17 000 грн.

Серед питань порядку денного заступник начальника Новоград-Волинського міськрайонного відділу управління ДСНС України у  Житомирській області Юрій Долевич  поінформував про заходи щодо підготовки населених пунктів та об’єктів господарювання Новоград-Волинської міської ОТГ до функціонування під час літнього пожежонебезпечного періоду 2019 року, а також про результати перевірки об’єктів з масовим перебуванням людей та організацію роботи закладів літнього відпочинку та оздоровлення дітей щодо дотримання пожежної та техногенної безпеки.

Крім того, начальник КП Новоград-Волинської міської ради «Новоград-Волинська міська комунальна рятувальна станція на воді» Анатолій Колесник ознайомив присутніх про готовність особового складу (водолазів) та стан матеріально-технічного забезпечення рятувально-водолазної служби до проведення заходів з рятування людей на водних об’єктах. Розповів про проблеми рятувально-водолазної служби та вжиті заходи щодо їх вирішення.

Секретар комісії з питань ТЕБ та НС, начальник відділу з питань цивільного захисту міської ради Анна Висоцька з метою попередження загибелі людей на водних об’єктах міста, недопущення нещасних випадків, запропонувала для обговорення та затвердження заходи щодо запобігання загибелі людей на водних об’єктах Новоград-Волинської міської ОТГ  у 2019-2020 роках.

 

Чат-бот Гаряча лінія