Як отримати лікарняний онлайн

11 Червня 2021, 8:25

Перемога цифровізації над бюрократією: в Україні запрацювали електронні лікарняні

Щороку 5,5 млн українців отримують листки непрацездатності, які обходяться державі у понад 18 мільярдів гривень. А частина з них видавалася людям, які були насправді здоровими.

Цифровізація лікарняних збереже Україні мільярди гривень. Завдяки електронним лікарняним вдасться знищити корупційні зловживання в цій сфері. А також заощадити папір, час і кошти українців.

Як отримати лікарняний онлайн

 – Пацієнт приходить до лікаря на огляд

 – Лікар створює електронний медичний висновок про тимчасову непрацездатність у Реєстрі та завіряє його КЕПом

 – Пацієнт отримаєте повідомлення від E-health. Звідти за кілька секунд лікарняний потрапляє до Реєстру Пенсійного фонду.

Там формується електронний листок непрацездатності — це саме той документ, за яким вам нараховують виплати.

Про це також надійде повідомлення на телефон, вже від ПФУ.

До кінця літа в Україні медичні заклади поступово переходитимуть на формування електронних медичних висновків про тимчасову непрацездатність. А з 1 вересня цього ж року всі медзаклади мають формувати їх в електронному вигляді??

Проект створено за підтримки Програма EGAP, що виконується Фонд Східна Європа і фінансується Швейцарією. А також вдячні за співпрацю Міністерство охорони здоров’я України, НСЗУ Національна служба здоров’я України, Міністерство соціальної політики України, Пенсійний фонд України та Фонд соціального страхування України.

Чекали на такий сервіс?

Міністерство цифрової трансформації України

 

Чат-бот Гаряча лінія