Учасникам та гостям Міжнародного свята літератури і мистецтв «Лесині джерела» допомагатимуть волонтери

23 Липня 2019, 17:43

Під час Міжнародного свята літератури і мистецтв «Лесині джерела», що відбудеться 26, 27, 28 липня у Новограді-Волинському вперше працюватимуть волонтери. 23 липня 2019 року заступник міського голови Оксана Гвозденко провела установчу нараду з відповідальними за роботу волонтерів під час свята. 

Нагадаємо, в ході засідання молодіжної громадської ради на початку липня начальник відділу культури і туризму міської ради Лариса Заєць запропонувала її членам стати волонтерами на час проведення цьогорічного Міжнародного свята літератури і мистецтв «Лесині джерела». Начальник управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради Ярослав Циба та директор міського молодіжного центру Володимир Ліберда поінформували, що частина членів молодіжної громадської ради зголосилися добровольцями. Отож впродовж трьох днів працюватимуть 10 волонтерів, які орієнтуватимуть учасників та гостей свята щодо програми заходів, місць харчування та розташування готелів.

Волонтери матимуть спеціальний бейджик (нагрудну картку) та будуть закріплені за локаціями. Крім інших завдань, волонтери слідкуватимуть за громадським порядком та повідомлятимуть про випадки його порушення співробітникам поліції, які теж патрулюватимуть місто. Також, виявивши накопичення сміття або ж відхилення у санітарному стані по основних локаціях свята, волонтери інформуватимуть відповідні служби для швидкого реагування. Крім того, волонтери націлені на виявлення випадків погіршення стану здоров’я учасників святкування задля оперативного виклику швидкої допомоги.

Заступник міського голови Оксана Гвозденко провела роз’яснювальну роботу щодо правил поведінки волонтерів під час свята та надала контакти відповідальних осіб для реагування, зокрема у випадку непередбачуваних або нестандартних ситуаціях.       

 

Чат-бот Гаряча лінія