У Новоград-Волинській громаді вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

19 Лютого 2022, 15:10

18, 19 та 20 лютого 2014 року стали найтрагічнішими днями Революції гідності. Саме у ці дні почалося протистояння між силовиками та протестувальниками. До 18 лютого 2014 року вже налічувалось 9 загиблих. З 18 по 21 лютого на Майдані загинуло найбільше людей – 84 Герої, після 21 лютого – ще 18. Усі вони увійшли до меморіалу борців за українську незалежність – до Небесної Сотні.

З метою вшанування героїчного вчинку активістів Революції Гідності у Новограді-Волинському пройшла смолоскипна хода від пам’ятника борцям за волю та незалежність України до Арки пам’яті Героям Небесної Сотні та воїнам АТО.

«Сьогодні ми вшановуємо тих, хто поклав життя заради майбутнього нашої держави, – звернувся до присутніх міський голова Микола Боровець. – Ми маємо берегти пам’ять про ті події та про наших Героїв. Саме на таких прикладах людей, які своєю силою духу, відважністю та витримкою боронили батьківщину ми маємо виховувати наступні покоління».

Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять Героїв Небесної Сотні та загиблих на Сході України воїнів. Отець Артемій відслужив панахиду за загиблими Героями.

Завершився захід спільним виконанням молитви українських націоналістів.

Герої не вмирають!

Слава Україні!

Чат-бот Гаряча лінія