Відбулось чергове засідання робочої групи з питань реформування галузі освіти

1 Липня 2022, 14:44

30 червня під головуванням міського голови Миколи Боровця відбулось засідання робочої групи з питань реформування галузі освіти, участь у якому взяли секретар міської ради Оксана Гвозденко, заступник міського голови Наталія Борис, начальник управління освіти і науки міської ради Тетяна Ващук, депутати міської ради та керівники закладів загальної середньої освіти.

Заступник міського голови Наталія Борис проінформувала присутніх, що у зв’язку з веденням воєнного стану на території України жодних змін не зазнала норма Закону України «Про освіту», згідно з якою відводилося п’ять років на перейменування закладів освіти з метою приведення їх у відповідність із цим Законом. Тож з 01 вересня 2022 року всі заклади загальної середньої освіти повинні бути перейменованими відповідно у початкові школи, гімназії та ліцеї.

У ході зустрічі обговорено напрацювання робочої групи з питань реформування галузі освіти, а також результати проведених громадських обговорень щодо реорганізації закладів освіти у селах Дідовичі, Майстрів, Майстрова Воля та Маковиці.

Головний підсумок засідання робочої групи – це затвердження Плану трансформації мережі закладів загальної середньої освіти, що, у свою чергу, сприятиме формуванню спроможної мережі закладів освіти у Новоград-Волинській міській територіальній громаді. Це питання буде внесено на розгляд пленарного засідання чергової сесії міської ради.

Чат-бот Гаряча лінія