У Новоград-Волинській громаді молились за Україну та мир у державі, її Захисників та Захисниць

24 Серпня 2022, 16:28

У День Незалежності України на території Звягельської фортеці керівництво громади та району, духовенство, військовослужбовці та громадськість у спільній молитві та особливому духовному єднанні молили Бога за Перемогу України, її свободу та волю.

Присутні вшанували хвилиною мовчання Захисників та Захисниць України, мирних жителів, які загинули внаслідок збройної агресії рф проти України.

Лунав Державний гімн України у виконанні хору викладачів Школи мистецтв. З вітальними словами та побажаннями до громади звернулися міський голова Микола Боровець та начальник Новоград-Волинської РВА Іван Туровський.

Очільник громади Микола Боровець та секретар міської ради Оксана Гвозденко вручили Почесні грамоти Новоград-Волинської міської ради та пам’ятні подарунки тим, хто сьогодні стоїть на захисті суверенітету України, звільняє наші землі від ворожої навали та наближає такий довгоочікуваний мир – нашим військовослужбовцям.

Зокрема, грамоти вручено:

– Майору Даниїлу Рощину;

– Майору Юрію Пасіченку;

– Молодшому сержанту Владиславу Малишку;

– Сержанту Володимиру Малянчуку;

– Старшому лейтенанту Валентині Ульяновій;

 – Сержанту Діані Лубчук;

 – Майстру-сержанту Петру Каленюку;

 – Майору Юрію Іваньо;

 – Старшому солдату Андрію Щукі;

 – Старшому сержанту Олександру Борисюку;

 – Сержанту Валерію Мисюкевичу;

 – Штаб-сержанту Сергію Волинцю.

Символічним стало те, що під час нагородження передано полотна Державного стягу України підрозділам ЗСУ з побажанням якнайшвидше вивісити їх у звільнених містах та селах, які 31 річницю Незалежності України зустрічають в окупації. Прапори зібрані жителями громади в рамках загальноміської акції “Подаруй прапор захисникам”, яка продовжується. Наразі новоград-волинцями передано близько 100 прапорів.

На завершення священнослужителі різних конфесій громади звершили спільну молитву за Україну, її народ та Перемогу.

З Днем Незалежності, незламний народе!

Продовжуємо тримати стрій!

Віримо, молимось, переможемо!

Чат-бот Гаряча лінія