Інформує Центр надання адміністративних послуг

25 Жовтня 2022, 14:18

Рішенням міської ради від 20.10.2022 року № 641 внесені зміни до Переліку адміністративних послуг, які надаються через Центр надання адміністративних послуг Новоград-Волинської міської ради. Зокрема, змін зазнали послуги, пов’язані з реєстрацією місця проживання.

Нагадаємо, що з 01.12.2021 року з прийняттям Закону України «Про надання публічних (електронних публічних) послуг щодо декларування та реєстрації місця проживання в Україні» змін зазнала сама процедура реєстрації місця проживання, а також з’явилося поняття декларування місця проживання та відповідно новий документ – витяг з реєстру територіальної громади, який підтверджує відомості про місце проживання/перебування особи або інформацію про відсутність таких відомостей на дату та час формування витягу.

Повторно реєструвати/декларувати своє місце проживання чи скасовувати відмітку у паспорті у разі перейменування вулиці чи провулку громадянам не потрібно. Для підтвердження цієї інформації особа отримує витяг з реєстру територіальної громади.

Спрощено процедуру зняття з зареєстрованого/задекларованого місця проживання. Мова йде про можливість власників квартир та  житлових будинків реалізувати своє право щодо зняття повнолітньої особи, місце проживання якої зареєстровано в житлі, що належить власнику на підставі права власності.

Скасовано відмітку – штампи про реєстрацію/ зняття з реєстрації місця проживання, у паспортах громадянина України у вигляді книжечки та видача довідки про реєстрацію місця проживання особи, так звана форма 13. Відповідно ці послуги виключені з переліку.

Натомість до переліку адміністративних послуг, включено послугу з видачі довідки про зареєстрованих у житловому приміщенні/будинку осіб, попит на яку залишається під час укладання договорів про надання населенню послуг з електропостачання, водовідведення, газопостачання, вивозу сміття, при вчиненні нотаріальних дій (оформлення спадщини, посвідчення договорів).

Також перелік доповнено послугою з внесення змін до інформації в Реєстрі територіальної громади. У разі виявлення особою помилкових даних у відомостях щодо місця її проживання (перебування), внесених стосовно неї до Реєстру територіальної громади з подальшим внесенням відповідної інформації до Єдиного державного демографічного реєстру, така особа звертається до органу реєстрації, який зобов’язаний на підставі поданих особою або її представником достовірних відомостей у день звернення особи внести відповідні зміни до реєстру територіальної громади.

Чат-бот Гаряча лінія