Звягель долучився до проєкту PRO Green Deal: Smart Cities

23 Липня 2024, 14:27

В рамках проєкту PRO Green Deal: Smart Cities в Івано-Франківську відбувся захід при партнерстві Київської школи енергетичної політики та Флорентійської Школи регулювання (Florence School of Regulation).

Звягель став однією з 25 громад (Львів, Житомир, Косів, Калуш, Первомайськ, Ніжин, Долина, Івано-Франківськ, Рівне, Вінниця та інші), які беруть участь у проєкті, метою якого є навчання енергетичному менеджменту територіальних громад України для нарощування потенціалу місцевих енергетичних експертів, оснащення їх знаннями, навичками та ресурсами для стимулювання змін на рівні громади.

Представники громад презентували свої міста, розповіли які проєкти у сфері відновлювальної енергетики вже було запроваджено та які планують реалізувати. Учасники поділилися проблемами та викликами, з якими стикалися під час реалізації проєктів та шляхами їх подолання.

Результати заходу:

  • Ознайомлення з сучасними технологіями в галузі відновлюваної енергетики.
  • Практичні навички з розробки та впровадження енергоефективних проектів.
  • Покрокова інструкція з підготовки муніципальних енергетичних планів.
  • Створення мережі однодумців для обміну досвідом та підтримки.

Отримані практичні навички буде застосовано безпосередньо при розробці муніципального енергетичного плану Звягельської територіальної громади.

Слід зазначити, що Звягель вже ініціював розробку муніципального енергетичного плану згідно нових методичних рекомендацій. Питання щодо складу робочої групи з питань сталого енергетичного розвитку Звягельської міської територіальної громади планують розглянути на сесії міської ради 25 липня 2024 року.

Чат-бот Гаряча лінія