Мультфільм “Мавка: кінопоказ просто неба зібрав аншлаг

29 Липня 2024, 8:36
У рамках Міжнародного свята літератури і мистецтв “Лесині джерела” відбувся черговий кінопоказ просто неба “Дивись українське!”.
Символічно у цей вечір транслювався популярний в усьому світі мультфільм, створений за мотивами однойменної драми-фейєрії Лесі Українки “Мавка. Лісова пісня”. Мультфільм вийшов на екран у 2023 році. За час прокату фільму вдалося встановити декілька національних рекордів. Зокрема, він став найкасовішим українським кінопроєктом за всю історію незалежного українського кінематографа та увійшов до 20-ки найкасовіших кінострічок за всю історію кінопрокату в Україні.
Знятий англійською мовою та показаний на широкому екрані у близько 140 країнах, де був дубльований 32 місцевими мовами.
І у нашому місті мультфільм “Мавка” зібрав найбільшу кількість шанувальників кінопоказів просто неба.
Перед початком трансляції відзначили величну, славну роль нашої землячки Лесі Українки в історії державотворення, повідомили про світовий рейтинг мультфільму “Мавка”, традиційно подякували ЗСУ та вшанували хвилиною мовчання загиблих воїнів, нагадали правила поведінки під час показу, дії у разі повітряної тривоги, при відключенні світла.
Позитивні емоції, слова вдячності, гучні оплески після завершення показу – свідчення того, що такі заходи дуже потрібні, щоб перезавантажитися, провести тихий спокійний вечір у сімейному колі, у колі друзів. А також задля утвердження української ідентичності – долучитися до українського кіномистецтва.
Анонсуємо наступний сімейний кінопоказ просто неба, який відбудеться до Дня молоді, 12 серпня.
Назву фільму буде оголошено пізніше, слідкуйте за анонсами на сайті міської ради, фейсбук-сторінці управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту.
Чат-бот Гаряча лінія