Міський голова ознайомився з роботою кондитерської фабрики «Жако»

30 Січня 2017, 6:38

27 січня 2017 року міський голова Віктор Весельський разом з секретарем міської ради Оленою Пономаренко, першим заступником міського голови Сергієм Колотовим, заступниками міського голови Оксаною Гвозденко, Віктором Шалухіним, Ларисою Шутовою, заступником міського голови-начальником фінансового управління міської ради Іриною Ящук, начальником відділу кадрів міської ради Жанною Колесник, начальником відділу економічного аналізу та планування міської ради Оленою Тімофєєвою та головним спеціалістом цього ж відділу Ларисою Свиденюк, в рамках робочого візиту ознайомився з виробничим процесом кондитерської фабрики «Жако» (ТОВ «Нові ласощі – Житомир»), що знаходиться на вулиці Герцена, 22.

З роботою виробництва, яке спеціалізується на виготовленні кондитерських виробів: зефіру та пташиного молока, учасників зустрічі ознайомив директор підприємства Валерій Хистовий, зазначивши, що таких підприємств лише два в Україні, а саме: в нашому місті та у місті Києві.

Також було відмічено, що на підприємстві встановлено високотехнологічне обладнання, на якому працює 260 працівників. Загальний обсяг виробництва продукції становить 250 т в місяць.

Окрім України, продукція «Жако» представлена більш ніж у 8 країнах світу.

Оглянувши виробництво, умови праці працівників, присутні ознайомились з процесом виготовлення пташиного молока та продегустували зефірну масу.

В результаті робочої зустрічі, очільник міста зазначив, що з метою ознайомлення з діяльністю та виробничими процесами всіх підприємств міста, подібні зустрічі будуть проводитись і надалі.

Довідково:

Продукція підприємства ТОВ «Нові ласощі – Житомир» вирізняється оригінальним смаком, високою і стабільною якістю, що забезпечується використанням натуральних та екологічно чистих складників.

Зефір містить пектин, головний корисний ефект якого складається у стабілізації обміну речовин. Він здатен знижувати вміст поганого холестерину в організмі, поліпшувати перистальтику кишківника і периферичний кровообіг. Але найбільш цінною його якістю можна назвати здатність захищати від шкідливих речовин (радіоактивні елементи, пестициди, іони токсичних металів).

Ще одним корисним компонентом зефіру є агар. Ця речовина є витяжкою з морських водоростей і має безліч цікавих лікувальних і профілактичних якостей. По-перше, агар містить активні сполуки йоду, який необхідний організму для профілактики захворювань щитоподібної залози і регуляції здорового метаболізму. По-друге, агар чинить протидію токсинам, виводить шкідливі шлаки, сприяє нормалізаціх роботи печінки. По-третє, лікарі рекомендують корисні солодощі з вмістом агару хворим, які отримали дозу негативного радіоактивного опромінення. Агар нейтралізує дію радіоактивного опромінення після проведення рентген-дослідження. А ще зефір знижує рівень шкідливого холестерину і допомагає знизити вагу.

 

Відділ інформації та зв’язків

з громадськістю міської ради

 

Чат-бот Гаряча лінія