Про застосування карантинних обмежень на території Новоград-Волинської міської ОТГ (COVID-19)

10 Листопада 2020, 18:10

Із 11 листопада до карантинних обмеженнях на території Новоград-Волинської міської ОТГ внесено певні зміни. Зокрема, за умови неухильного дотримання протиепідемічних заходів відновлено навчання в закладах освіти та дозволено приймання відвідувачів закладами громадського харчування (бари, ресторани, кафе тощо). Ринки надалі зможуть провадити свою діяльність також за умови дотримання ряду вимог із запобігання поширенню COVID-19. У разі порушення карантинних правил діяльність таких суб’єктів господарювання буде призупинятися.

Про ці та інші карантинні дозволи і обмеження на території Новоград-Волинської міської ОТГ говорили 10 листопада на позачерговому засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулося під головуванням тимчасово виконувача повноважень міського голови, секретаря міської ради Олени Пономаренко.

На підставі оцінки епідемічних показників, протокольним рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій місто Новоград-Волинський з 2 листопада потрапило до «червоного» рівня епідемічної небезпеки поширення коронавірусу. Із 9 листопада всю Житомирську область віднесено до «червоної» зони.

Відтак, після тривалого обговорення, враховуючи протокол Державної комісії з питань ТЕБ та НС від 06.11.2020р. № 41, а також протокол позачергового засідання обласної комісії з питань ТЕБ та НС від 06.11.2020р. №41, на території Новоград-Волинської міської ОТГ вирішено ЗАБОРОНИТИ:

1. приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері культури, крім відвідувачів “автоконцертів”;

2. приймання відвідувачів у кінотеатрах (крім “автокінотеатрів”);

3. приймання відвідувачів у торговельно-розважальних центрах;

4. приймання відвідувачів в інших закладах розважальної діяльності;

5. відвідування отримувачами соціальних або реабілітаційних послуг установ і закладів, що надають соціальні або реабілітаційні послуги сім’ям, особам, що перебувають у складних життєвих обставинах (тимчасове, денне перебування), крім установ і закладів, які надають соціальні послуги екстрено (кризово), центрів обліку бездомних осіб, мобільних бригад соціально-психологічної допомоги, соціального патрулювання.

6. проведення закладами охорони здоров’я планових заходів з госпіталізації, крім:

– надання медичної допомоги внаслідок ускладненого перебігу вагітності та пологів;

– надання медичної допомоги вагітним, роділлям, породіллям, новонародженим;

– надання медичної допомоги у спеціалізованих відділеннях закладів охорони здоров’я пацієнтам з онкологічними захворюваннями;

– надання паліативної медичної допомоги у стаціонарних умовах;

– проведення інших невідкладних і термінових заходів з госпіталізації, якщо внаслідок їх перенесення (відтермінування) існує значний ризик для життя або здоров’я людей;

– надання планової медичної допомоги закладам охорони здоров‘я національного рівня, що надають високоспеціалізовану допомогу, за умови дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів. Пацієнти, яким надається медична допомога у зв’язку з проведенням планових заходів з госпіталізації, підлягають тестуванню на COVID-19 відповідно до стандартів Міністерства охорони здоров’я.

ДОЗВОЛИТИ з 11 листопада 2020 року:

1. Регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним, залізничним транспортом, у тому числі перевезення:

– легковими автомобілями, кількість пасажирів, включаючи водія, в яких не більше п’яти осіб без урахування осіб віком до 14 років;

– службовими та/або орендованими автомобільними транспортними засобами підприємств, закладів та установ за умови забезпечення водіїв та пасажирів під час таких перевезень засобами індивідуального захисту в межах кількості місць для сидіння і виключно за маршрутами руху, про які поінформовано не менше ніж за два дні органи Національної поліції.

2. Посадка пасажирів у транспорт приміського, міжміського, внутрішньообласного та міжобласного сполучення.

3. Відвідування закладів освіти здобувачами освіти, у тому числі учнів (вихованців) спеціальних шкіл, навчально-реабілітаційних центрів за умови дотримання в них відповідних санітарних і протиепідемічних заходів та здійснення обов’язкового щоденного контролю стану здоров’я учнів (вихованців), а також:

3.1 покласти відповідальність за забезпечення засобами захисту та дотриманням протиепідемічних заходів на керівників закладів освіти;

3.2 делегувати керівникам закладів загальної середньої та професійної освіти право організовувати освітній процес з використанням «змішаних форм навчання» та технологій дистанційного навчання, враховуючи рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19, особливості закладу освіти та стан захворюваності на корона вірусну інфекцію учасників освітнього процесу;

3.3 визначати форми організації освітнього процесу в закладі освіти рішенням педагогічної ради закладу;

3.4 рекомендувати керівникам закладів загальної середньої освіти у разі потреби та з метою попередження скупчення дітей у міському транспорті, при вході в школу, відвідуванні шкільної їдальні тощо приймати рішення щодо внесення змін до часу початку освітнього процесу учнів початкової, середньої та старшої школи.

4. Приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо) за умови:

4.1 здійснення приймання відвідувачів виключно з 7-ї та до 22-ї години;

4.2 заповненості не більше 50% посадкових місць закладу та забезпечення дотримання відстані не менше 1,5 м між сусідніми столами та розміщення не більш як чотирьох клієнтів за одним столом (без урахуванням дітей віком до 14 років);

4.3 біля місць потенційного скупчення людей повинно бути нанесено маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між клієнтами не менше 1,5 м;

4.4 організації на вході до закладу або поруч з місцем видачі замовлень (при роботі закладу на виніс) місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками;

4.5 недопущення черги (в тому числі для користування санвузлами) в приміщенні закладу;

4.6 заборони самостійного входу відвідувачів до закладу без супроводу працівника закладу;

4.7 заборони функціонування дитячих кімнат;

4.8 заборони проведення свят, банкетів, майстер-класів, публічних подій тощо, в яких беруть участь більше 10 осіб;

4.9 забезпечення адміністрацією/персоналом контролю виконання умов з недопущення черг та скупчень відвідувачів;

4.10 забезпечення суб’єктом господарської діяльності:

– постійної наявності рідкого мила, антисептиків та паперових рушників в санвузлах;

– інформування клієнтів щодо встановлених обмежень та умов обслуговування в закладі;

– вологого прибирання виробничих приміщень, місць контакту рук працівників і клієнтів (ручки дверей, місця сидіння, раковини, столи тощо з використанням миючих та дезінфекційних (в кінці зміни) засобів не рідше ніж кожні 2 години, перед відкриттям та після закінчення робочого дня/зміни;

– централізованого збору використаних засобів індивідуального захисту, паперових серветок в окремі контейнери (урни) з кришками та одноразовими поліетиленовими пакетами з подальшою утилізацією;

– безперешкодного доступу контролюючих органів до відеозаписів, з метою перевірки дотримання протиепідемічних заходів у приміщенні закладу громадського харчування.

  1. Приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення, у тому числі: торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами та агрохімікатами, насінням і садовим матеріалом.
  2. Здійснення торговельної діяльності (в тому числі для ринків) за умови:

– допуску працівників ринку, продавців та відвідувачів на територію ринку виключно за наявності вдягнутої медичної маски ( у тому числі виготовленої самостійно) або респіратора та проходження безконтактного температурного скринінгу;

– наявності на кожному вході (в’їзді) на територію ринку диспансерів з антисептиком;

– обладнання місць торгівлі захисними екранами між продавцями і покупцями із плівки або пластику;

– забезпечення постійного інформування відвідувачів ринку щодо встановлених обмежень, яких необхідно дотримуватись та щодо профілактики коронавірусної хвороби COVID-19;

– забезпечення на робочому місці дотримання вимог щодо профілактичних заходів протидії поширенню коронавірусної хвороби COVID-19 працівниками ринків.

6.1. Керівникам ринків КТП „Міський ринок” – Богданчук Н.Г., кооперативний ринок «Урожай» – Григоренко В.В., ринок „Привоз“ ТОВ „Тандем“ – Костюк М.К.:

– Організувати відповідну роботу з суб’єктами господарської діяльності щодо приведення торгових місць на ринках у відповідність із протиепідемічними вимогами під час карантину та оперативне усунення виявлених порушень.

– Забезпечити контроль за дотриманням вимог щодо профілактичних заходів протидії поширення коронавірусної хвороби COVlD-19 на ринках.

В разі виявлення порушень щодо недотримання санітарно-епідемічних вимог суб’єктом, що здійснює свою торговельну діяльність на території ринку, адміністрація ринку припиняє господарські відносини із суб’єктом торговельної діяльності.

7. Провадження банківської та страхової діяльності, а також медичної практики, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів.

8. Діяльності з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, технічного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій, діяльності з ремонту комп’ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку, об’єктів поштового зв’язку.

9. Діяльності з надання послуг громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень.

Новоград-Волинському районному управлінню Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області, Новоград-Волинському відділу поліції Головного управління Національної поліції в Житомирській області, відділу підтримки муніципальних ініціатив і інвестицій, підприємницької діяльності, економічного аналізу та планування міської ради доручено посилити контроль за неухильним дотриманням обмежувальних протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування та притягувати до відповідальності керівників чи власників закладів громадського харчування за недотримання профілактичних чи протиепідемічних заходів, спрямованих на ліквідацію епідемії, спалаху інфекційної хвороби та її наслідків, а також вносити пропозиції щодо призупинення діяльності суб’єктів господарювання в разі порушення ними карантинних обмежень.

Рішення міської комісії з питань ТЕБ та НС, прийняті у межах її повноважень, є обов’язковими для виконання органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями, розташованими на її території.

Пам’ятаймо: подолати пандемію можливо лише за умови відповідального ставлення кожного громадянина до встановлених правил. Будьте свідомими! Бережіть себе та рідних.

Онлайн-трансляцію позачергового засідання комісії можна переглянути за посиланням: https://youtu.be/1pBJmVaGku4.

Оксана Талько, начальник відділу інформації та зв’язків з громадськістю міської ради

 

Чат-бот Гаряча лінія