Щодо забезпечення належного стану пожежної безпеки та підготовки сільськогосподарських підприємств
Головне завдання хліборобів у літній період – зберегти врожай та не дати йому перетворитися на попіл. В цій нелегкій справі аграріям активно допомагають і рятувальники. Аби попередити виникнення пожеж та загорянь на хлібних масивах, по всіх регіонах проводяться інформаційно-профілактичні заходи щодо забезпечення належного стану пожежної безпеки та підготовки сільськогосподарських підприємств.
Шановні громадяни!
Державна служба України з надзвичайних ситуацій наголошує!
У період збирання врожаю категорично забороняється:
палити біля хлібних масивів;
розкладати багаття на полях та поблизу них;
спалювати стерню, післяжнивні залишки;
полювати неподалік ланів;
допускати проїзд чи стоянку техніки, окрім спеціально обладнаної, ближче, ніж за 100 м від хлібних масивів;
дорослі повинні нагадати дітям про правила пожежної безпеки та подбати, щоб вони не бавилися з вогнем поблизу сільгоспугідь;
зернозбиральна техніка має виходити в поле справною та повинна бути обладнаною первинними засобами пожежогасіння. Зокрема, вогнегасниками, лопатами та мітлами-хлопушками;
обов’язкова наявність іскрогасників на тракторах.
Пам’ятайте, що дотримання всіх вимог – це гарантія збереження врожаю від пожежі!
Новоград-Волинський МРВ УДСНС України у Житомирській області