Новоград-Волинська міська ТГ відзначила День Героїв: покладено квіти до пам’ятників, пам’ятних знаків борцям за Незалежність, загиблим учасникам АТО/ООС, Революції Гідності

23 Травня 2022, 15:09

23 травня згадуються усі борці, які поклали своє життя на вівтар Батьківщини: від лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської доби, січових стрільців, воїнів УНР УПА – до військовослужбовців Збройних Сил та Національної гвардії України, співробітників СБУ та прикордонників, поліцейських та рятівників, добровольців добровольчих формувань, які продовжують протистояти російській агресії й терору окупантів.

З нагоди відзначення Дня Героїв біля арки пам’яті Небесної Сотні та загиблим учасникам АТО відбувся урочистий захід, який мав назву «Герої будуть вічно живі».

У заході взяли участь керівництво громади та району, депутати міської та районної ради, матері та дружини Героїв, які віддали своє життя, боронячи незалежність нашої країни, військовослужбовці, духовенство, представники громадських організацій та жителі громади.

Настоятель Свято-Михайлівського собору, протоієрей Геннадій Пограничний відправив панахиду за Героями України, які полягли за її Свободу та Незалежність .

Міський голова Микола Боровець у своєму зверненні зауважив: «Герої не вмирають, вони живуть у нашій пам’яті, у тих, хто продовжує їх справу, вони живуть доти, поки жива їх слава. У кожен час сторінки української історії мали та мають своїх Героїв, всі вони захищали та захищають Україну, боряться за її Незалежність. Сьогодні, як і сотні років тому, українці виборюють право жити на своїй землі. Ми демонструємо світу, що Україна – нація Героїв не лише на словах. Кожне покоління народжує своїх Героїв, ми маємо знати і пам’ятати кожного з них!».

Слава Україні! Слава її Героям!

Чат-бот Гаряча лінія