Минув місяць, як у місті Звягель запрацювала сонячна електростанція

3 Лютого 2023, 16:03
Минув місяць, як у місті Звягель запрацювала сонячна електростанція на даху лікарні. Її потужність – 32,4 кВт. Уже бачимо перші результати її роботи: за перший місяць вона згенерувала 800 кВт*год енергії. Такої кількості вистачає на місяць безперервної роботи одного апарату штучної вентиляції легень (ШВЛ).
Щодня тривалість світлового дня збільшуватиметься, тому генерація електроенергії зростатиме. Уже за місяць-два станція вироблятиме достатньо електроенергії для безперервної роботи протягом місяця п’яти-шести таких ШВЛ-ів.
Це – перша встановлена сонячна електростанція (СЕС) у межах фандрейзингової кампанії Екоклубу “Solar Aid For Ukraine”. Надалі ми плануємо встановити СЕС ще у чотирьох медичних закладах України. Серед них – лікарні у Миргороді, Вознесенську, Кодимі та Коростені.
Проєкт реалізовано завдяки фандрейзинговій кампанії, проведеної під час марафону «Sustainability for Ukraine», 21-22 червня 2022. Організатори марафону – Globe Scan, CSR.Europe, Центр «Розвиток Корпоративної Соціальної Відповідальності». Платформа для фандерйзингу – dobro.ua.
Відео за посиланням: https://fb.watch/isLVCVyY-o/
Чат-бот Гаряча лінія