Триває реалізація проєкту Ради Європи – Громадські асамблеї

8 Серпня 2024, 14:33

Триває реалізація проєкту Ради Європи – Громадські асамблеї, який має за мету відновити довіру громадян до демократії, залучивши до діалогу та співпраці мешканців між собою та з представниками влади, тими, хто приймає важливі рішення для громади.

9 липня 2024 року в приміщенні IdeaHub в місті Звягель провели Форум зацікавлених сторін Громадської асамблеї за підтримки Офісу Ради Європи, де було обрано ключову тему для обговорення — «Створення урбаністичних просторів як громадських локацій соціальної взаємодії та відновлення». Саме над цим питанням будуть працювати члени Громадської Асамблеї восени цього року.

Окрім членів Громадської асамблеї, у роботі візьмуть участь фахівці з визначеного питання, експерти, фасилітатори, стейкхолдери (зацікавлені сторони) та члени наглядового комітету.

До участі у роботі Громадської асамблеї у Звягелі вже визначено склад наглядового комітету, до якого увійшли:

  • Валентин Костюк;
  • Микола Бринчак;
  • Олександр Мясковський;
  • Людмила Гамма;
  • Тамара Гончарук;
  • Олена Солодовник;
  • Михайло Макарчук;
  • Вікторія Шевченко;
  • Таїса Качуровська.

Роль наглядового комітету полягає в забезпеченні неупередженості, незалежності та цілісності процесу Громадської асамблеї.

За умовами проєкту, вони застерігають від будь-якого виду неправомірного впливу або упередженості, надають поради координаторам та міській раді протягом усього процесу ГА.

Члени наглядового комітету є поважними членами громади, яким довіряють мешканці міста. Вони можуть бути науковцями, представниками громадських організацій та приватного сектору, представниками церкви тощо. Членів наглядового комітету запрошують представники влади.

Наглядовий комітет проводить регулярні зустрічі перед важливими етапами процесу ГА, на яких координатори розповідають їм про кожен важливий крок процесу.

Громадська асамблея у Звягелі відбудеться у жовтні-листопаді цього року. Попередньо звягелянам будуть надіслані запрошення до участі у Громадській асамблеї.

Після заповнення анкет, шляхом випадкового відбору буде обрано склад Громадської асамблеї (44 особи), які будуть працювати над визначеним питанням. Потому відбудеться голосування.

Прийняті рішення і рекомендації щодо обговореного питання — «Створення урбаністичних просторів як громадських локацій соціальної взаємодії та відновлення» будуть надані міській владі Звягеля.

#Citizens_assemblies_UA

#Звягель_громадська_асамблея

Чат-бот Гаряча лінія