Зупинимо домашнє насильство разом!

4 Травня 2020, 9:27

Чому дім перестає бути міцною фортецею та затишним місцем, куди завжди хочеться повертатися після важкого робочого дня? Куди зникає відчуття впевненості, свободи, комфорту? Чому ти відчуваєш страх, приниження, сором, біль і безпорадність?
Поясненням цьому може стати – домашнє насильство!
Нажаль, жертвами домашнього насильства стають не лише жінки але й діти! Здебільшого, тільки фізичне травмування ми ідентифікуємо як насильство, хоча воно має безліч видів. За статистикою в Україні 13.2 % жінок, хоча би раз зазнавали будь-якої форми домашнього насильства. Фізичного та сексуального насильства в Україні щороку зазнає приблизно 1 мільйон жінок, при цьому звертаються до поліції максимум 10% із них.
Від 1 до 3 млн дітей в Україні стають свідками або жертвами домашнього насильства, зокрема, психологічного.
З метою інформування, допомоги та роз’яснення всіх питань, які Вас бентежать, 30 квітня 2020 року на базі Новоград-Волинського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відбулася гаряча лінія з питань запобігання домашньому насильству, насильства за ознакою статі та по відношенню до дітей з заступником начальника відділу правопросвітництва та надання безоплатної правової допомоги Новоград-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, Бистицькою Марією Володимирівною.
Пам’ятайте, насильство – це кримінальний злочин! Щоб покарати кривдника, не потрібно чекати, поки він вб’є або вчинить тяжких побоїв. За образи, приниження, шантаж домашній тиран може опинитися навіть за ґратами!
Тільки не мовчіть, вихід завжди є! Зупинимо домашнє насильство разом!
Телефонуйте:
– 2-07-12, 15-07, 0677711507 – Новоград-Волинський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді;
– 2-08-91 – служба у справах дітей;
– 2-13-54, 2-16-85 – управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту Новоград-Волинської міської ради;
– 102 – поліція;
– 2-15-82 – Новоград-Волинський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

 

Чат-бот Гаряча лінія