Відбулось засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

10 Березня 2021, 17:31

Епідемічна ситуація із захворюванням на COVID-19 у Новоград-Волинській міській територіальній громаді залишається складною.

9 березня 2021 року у великій залі Будинку рад відбулось позачергове засідання міської комісії з питань техногеннекологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, під головуванням міського голови Миколи Боровця.

На комісії було заслухано заступницю міського голови Ірину Гудзь, генерального директора КНП «Новоград-Волинське міськрайонне територіальне медичне об’єднання» Василя Бориса, завідувачку Новоград-Волинського міжрайонного відділу ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» Наталію Корпач, директорку КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Новоград-Волинської міської ради Інну Вошко.

На заході також була присутня начальник управління освіти та науки міської ради Тетяна Ващук , представник батьківського комітету та директори шкіл.

В процесі засідання було вирішено продовжити навчальний процес для учнів 1-11 класів закладів загальної середньої освіти на території Новоград-Волинської міської територіальної громади у формі дистанційного навчання до 14 березня 2021 року. З 09.03.2021 року до 14.03.2021 року призупинити роботу закладів дошкільної освіти – ДНЗ № 1 «Джерельце» та ДНЗ №5 «Віночок». Завідувачам закладів дошкільної освіти здійснювати контроль за дотриманням протиепідемічних заходів щодо протидії поширенню коронавірусної інфекції у підпорядкованих закладах. Навчальний процес закладів фахової передвищої освіти та вищого професійного училища здійснювати у режимі онлайн (дистанційно).

Навчальний процес у Школі мистецтв міста Новограда-Волинського проводити у формі дистанційного навчання та роботу творчих колективів міського Палацу культури ім. Лесі Українки у режимі онлайн до 14 березня 2021 року.

Щодо руху громадського транспорту.

З метою забезпечення безперебійного функціонування соціально важливих підприємств, установ та організацій першочергово здійснювати перевезення пасажирів, що мають картку на першочерговий проїзд з дотриманням санітарних протиепідемічних заходів.

Перевізникам забезпечити інформування на зупинках пасажирів щодо першочерговості перевезення. Відділу економічного планування та підприємницької діяльності міської ради вирішити питання щодо забезпечення керівників підприємств та установ всіх форм власності перепустками для першочергового проїзду у громадському транспорті своїх працівників.

Було прийнято рішення про тимчасове призупинити пільгове (безоплатне) перевезення у громадському транспорті осіб, які мають право на 50% знижку вартості проїзду на автобусних маршрутах загального користування у вівторок, четвер, суботу: пенсіонери за віком; особи з інвалідністю з числа військовослужбовців (інваліди армії); вдова (вдівець) загиблого (померлого) військовослужбовця; почесні донори.

Також вирішено мобільним групам з питань запобігання занесенню і поширенню COVІD-19 серед населення Новоград-Волинської міської територіальної громади за напрямком контролю за роботою закладів торгівлі, громадського харчування, сфери побуту, тощо та Новоград-Волинському районному управлінню Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області, Новоград-Волинському відділу поліції Головного управління Національної поліції в Житомирській області посилити контроль за дотриманням санітарного законодавства і здійсненням протиепідемічних заходів закладами громадського харчування, ринками, об’єктами торгівлі продовольчими та непродовольчими групами товарів тощо.

Вирішено мобільним групам з питань запобігання занесенню і поширенню COVІD-19 серед населення Новоград-Волинської міської об’єднаної територіальної громади за напрямком контролю за роботою міського пасажирського транспорту та Новоград-Волинському відділу поліції Головного управління Національної поліції в Житомирській посилити контроль виконання протиепідемічних вимог під час здійснення пасажирських перевезень.

Відділу економічного планування та підприємницької діяльності міської ради, начальнику Новоград-Волинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області, мобільній групі з питань запобігання занесенню і поширенню COVІD-19 серед населення Новоград-Волинської міської територіальної громади за напрямком контролю за роботою закладів торгівлі:

– забезпечити контроль за дотриманням обмежувальних вимог, зокрема, за недопущенням скупчення великої кількості громадян у приміщеннях магазинів, маркетів та закладів громадського харчування, міських ринків.

– притягувати до відповідальності керівників чи власників суб’єктів господарювання за недотримання профілактичних чи протиепідемічних заходів, спрямованих на ліквідацію епідемії, спалаху інфекційної хвороби та її наслідків.

Шановні жителі громади!

Щоб не погіршувати епідемічну ситуацію щодо поширення коронавірусу, дотримуйтеся основних правил: ретельно мийте та дезінфікуйте руки; носіть захисну маску в громадських місцях; уникайте великого скупчення людей; дотримуйтеся соціальної дистанції. При перших симптомах занедужання звертайтесь в телефонному режимі до свого сімейного лікаря.

Відділ інформації та зв’язків з громадськістю міської ради

 

Чат-бот Гаряча лінія