Легальна зайнятість – наша впевненість у завтрашньому дні!

22 Червня 2017, 22:13

На базі Новоград-Волинського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, спільно з міським центром зайнятості, МРВ з питань пробації ЦМУ з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції, місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги, в рамках роботи клубу «Перспектива», для молодих людей, які перебувають у конфлікті із законом, проведена бесіда на тему «Легальна зайнятість».

Зустріч запланована  з метою підвищення обізнаності населення про всі негативні наслідки неофіційного працевлаштування. Представники міського центру зайнятості – начальник відділу активної підтримки безробітних Чаюк Наталія та провідний фахівець з профорієнтації Ящук Людмила висвітлили питання легалізації трудових відносин, які на сьогодні є надзвичайно актуальними, адже цифри неофіційних працівників є досить високими. Спеціалісти наголосили, що неофіційний найманий працівник власноруч позбавляє себе права на зарахування періоду роботи до страхового стажу, згідно з яким обчислюються пенсія, матеріальної допомоги у разі настання безробіття, а також компенсації тимчасової непрацездатності та закликали всіх учасників бути відповідальними та добросовісними в першу чергу перед собою, суспільством та державою. Головний спеціаліст відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання БППД Колесник Ірина розповіла особам про порядок надання послуг організацією.

Учасники заходу були досить активними, найпоширеніші питання, які виникали у осіб зазначеної категорії, – це порядок постановки на облік, можливість навчання, професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації безробітних за направлення служби зайнятості, пріоритети легальної зайнятості, види шахрайства при працевлаштуванні. Також кожному з учасників було роздано інформаційні матеріали. 

 

Людмила Харченко,

фахівець із соціальної роботи

Новоград-Волинського міського центру соціальних

служб для сім’ї, дітей та молоді

 

Чат-бот Гаряча лінія