Відбувся Шостий українсько-литовський економічний форум, який пройшов у форматі онлайн

18 Березня 2021, 20:11

18 березня 2021 року відбувся Шостий українсько-литовський економічний форум, який пройшов у форматі онлайн.

Участь у форумі взяли заступники міського голови Ірина Гудзь та Наталія Борис, начальник відділу економічного планування та підприємницької діяльності Оксана Липська і начальник відділу підтримки громадських ініціатив Юрій Савич.

Під час форуму до онлайн-зустрічі долучився Президент України Володимир Зеленський та Президент Литви Гітанас Науседа, які звернулись до ділових спільнот України та Литви щодо актуальних питань двосторонньої економічної співпраці.

Володимир Зеленський зазначив: «Держава та бізнес повинні бути командою і мати спільний інтерес – заможну та сильну Україну. Малий та середній бізнес – це основа економіки, 60% ВВП, це 7 млн. робочих місць».

Учасники відео-конференції мали змогу обговорити стан українсько-литовського торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва, проаналізувати проблемні зони, переваги та недоліки ведення бізнесу на ринках України та Литви.

У процесі онлайн-заходу розглянули перспективи подальшої спільної роботи, у тому числі в сферах альтернативної енергетики, транспорту, розвитку інфраструктури та логістики.

Новоград-Волинська громада нарощує потенціал для налагодження стосунків з європейськими містами та готова до активної співпраці.

 

Відділ інформації та зв’язків з громадськістю міської ради

 

 

 

Чат-бот Гаряча лінія