Обґрунтування технічних та якісних характеристик закупівлі: Широкоформатний книжковий сканер

22 Серпня 2023, 15:04

ОБҐРУНТУВАННЯ

технічних та якісних характеристик закупівлі: Широкоформатний книжковий сканер

(30210000-4: Машини для обробки даних (апаратна частина)

 (оприлюднюється на виконання постанови КМУ № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами)

 

Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, його категорія: Управління культури і туризму Звягельської міської ради,  площа Лесі Українки,буд.9, м. Звягель, Звягельський р-н, Житомирська обл., 11700, код ЄДРПОУ 13577959, категорія: відповідно до п.3 ч.4 ст.2 ЗУ «Про публічні закупівлі».

Мета  проведення закупівлі:  Широкоформатний книжковий сканер  зараховують до категорії професійного обладнання. Його використовують для автоматичного оцифрування книг у бібліотеках та інших державних установах. За допомогою такого обладнання виконують специфічне завдання: безконтактним способом сканують паперову документацію. Одна з головних переваг використання такої техніки полягає в можливості оцифрування старих документів. При оцифровці книг використовують особливий тип книжкової колиски, що володіє V-подібною конфігурацією. Це оптимальне рішення для сканування зшитої документації. Переважна частина таких моделей оснащується 2 головками, що розташовуються симетрично, що дозволяє швидко сканувати розвороти. Подібні сканери чудово підходять для оцифрування книг, що мають обмежений кут розкриття. Сканери, проєктуються на основі цифрових фотоапаратів. Призначаються для оцифровування як зшитих, так і разшитих видань. Підходить для обробки як і нових, так і стародавніх видань. За рахунок спеціальної V-подібної основи, яка дає змогу не розкривати книгу повністю (на 180°), що зводить до мінімум негативний вплив на книгу. Сканована книга фіксується в одному робочому положенні. Швидкість сканування (кольоровий режим) — близько 500—700 сторінок/год.. Формат документів для сканування від А2 до А4. Роздільність отримуваних зображень — 130—470 dpi.

За допомогою  широкоформатного книжкового сканеру у бібліотеках Звягельської територіальної громади  вдасться зберегти і перевести в  оцифрований формат унікальний бібліотечний фонд рідкісних і цінних видань. Завдяки такому сканеру бібліотеки зможуть  повністю розкриють свій унікальний фонд, а користувачі зможуть доторкнутися до рідкісних та стародавніх першоджерел, не завдаючи їм шкоди. Насамперед будуть відскановувати стародруки, рідкісні та цінні видання, унікальний фонд місцевих періодичних видань, що місять у тому числі краєзнавчу інформацію.

Джерело фінансування: кошти місцевого бюджету

Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словникомШирокоформатний книжковий сканер

    Термін надання послуг:  до 15.10.2023 р. включно.

     Вид процедури закупівлі: відкриті торги з особливостями  згідно положень Закону України «Про публічні закупівлі» від 25.12.2015 № 922-VI1I зі змінами з урахуванням положень Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування» від 12 жовтня 2022 р. № 1178 (надалі – Особливості).

Кількісна характеристика предмета закупівлі: Широкоформатний книжковий сканер – 1 шт.

Обґрунтування розміру бюджетного призначення та очікуваної вартості предмета закупівлі:

Розрахунок очікуваної вартості зазначеного товару було складено з урахуванням рекомендацій Примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, затвердженої наказом Мінекономіки від 18.02.2020 № 275 (зі змінами), зокрема використовуючи метод порівняння ринкових цін на такі товари, доступні у відкритих джерелах інформації (Інтернет) тощо.

Закупівля здійснюється відповідно до  кошторисних призначень на 2023 рік та  становить 180000,00 грн. з ПДВ.  

  Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета  закупівлі: Технічні та якісні характеристики предмета закупівлі визначені відповідно до потреб замовника та визначені  у тендерній  документації.

 

Управління культури і туризму Звягельської  міської ради

Чат-бот Гаряча лінія