Відбулися урочистості з нагоди Дня створення 30-тої окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького

30 Липня 2024, 14:22

30 липня з нагоди Дня створення 30-тої окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького відбулися урочистості, на яких привітали особовий склад військової частини з цим особливим днем.

Саме цього дня, 20 років тому, танкова дивізія, згідно Директиви Міністра оборони України, була переформована в 30 окрему гвардійську механізовану бригаду.

За 20 років більшу половину часу воїни «тридцятки» безперервно провели на фронті, захищаючи незалежність та територіальну цілісність України, захищаючи нас, цивільних жителів, від російського загарбника.

Після виконання гімну та хвилини мовчання за загиблими у російсько-українській війні  переглянули відеовітання від командира частини.

Також з вітальним словом до військовослужбовців звернулися в.о. Звягельського міського голови  Оксана Гвозденко, начальник районної військової адміністрації Іван Туровський, голова районної ради Артур Загривий.

Оксана Гвозденко від імені міського голови, депутатського корпусу міської ради, її виконавчого комітету та всіх жителів Звягельської громади привітала військових з річницею створення 30-ї бригади, яка беззаперечно є символом Звягеля. За особисту хоробрість, самовідданість і мужність, виявлені у зміцненні обороноздатності та безпеки України вручили військовим відзнаки Звягельської МТГ ордени «Звягельська доблесть», нагородили Почесними грамотами та Подяками міського голови.

В ході урочистостей відкрили пам’ятний монумент, присвячений особовому складу, бойовим екіпажам  з нагоди 20-ї річниці створення бригади.

Опісля відбувся запальний святковий концерт Заслуженого академічного Зразково-показового оркестру Збройних Сил України.

Пишаємося тим, що славна 30-та окрема механізована бригада імені князя Костянтина Острозького є частиною нашої громади.

Щоденно дякуємо їм за героїчну службу, мужність, відвагу та незламність духу. Зичимо нехай кожен день буде сповнений надії. Віримо, що обов’язково здолаємо ворога та відновимо територіальну цілісність нашої країни.

Слава воїнам 30 ОМБр імені князя Костянтина Острозького!

Чат-бот Гаряча лінія